5 unike fordeler ved bruk av vakuumforming

,

Vakuumforming har et stort bruksområde, men hva de største fordelene ved denne produksjonsmetoden?

 

Fordeler ved vakuumforming inkluderer relativt lave produksjonskostnader, muligheten til å lage komplekse former og detaljer og fleksibiliteten til å jobbe med forskjellige typer termoplastiske materialer. Denne prosessen brukes i en rekke bransjer, eksempelvis; fiskeri og oppdrett, bil, buss og lastebil industrien, medisinsk utstyr og mye mer. Her er noen av de unike fordelene ved vakuumforming:

1.Kostnadseffektivitet: Vakuumforming er generelt en rimelig produksjonsmetode. Verktøykostnader ved vakuumforming er forholdsvis lave, og prosessen er relativt enkel å automatisere, noe som kan redusere prisen på sluttproduktet.

2.Rask prototyping: Vakuumforming tillater rask produksjon av prototyper og små serier. Dette gjør vakuumforming til en ideell metode for testing og endringer av design før fullskala produksjon.

3.Fleksibilitet i materialvalg: Vakuumforming kan brukes med en rekke termoplastiske materialer. Dette gir kundene fleksibilitet til å velge det materialet som passer best for det spesifikke produktet.

4.Evne til å lage komplekse former: Vakuumforming tillater produksjon av produkter med komplekse former, detaljer og teksturer, noe som gjør det egnet for produkter med spesielle designkrav.

5.Materialspill gjenvinnes: Alt materialspill som oppstår under vakuumforming gjenvinnes 100%, noe som også betyr at dette er et miljøvennlig alternativ.

 

 

Har du spørsmål angående vakuumforming eller har du en utfordring du ønsker å diskutere med oss, er du velkommen til å kontakte oss her: https://plexx.no/kontakt/.

Vi har stor erfaring innen vakuumforming og jobber med en bred kundebase i hele Europa. Vi går utover å bare levere ferdige produkter – vi samarbeider også tett med våre kunder og rådgir deg slik at vi sammen finner den optimale løsningen. Alle våre datter- og søsterbedrifter er kvalitet- og miljøsertifiserte i henhold til ISO 9001 og 14001.